МЕРТ пропонує спростити роздрібну торгівлю алкоголем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ пропонує спростити роздрібну торгівлю алкоголем

Особисті фінанси
328
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України пропонує спростити роздрібну торгівлю алкогольними напоями.
Згідно з проектом постанови Кабінету міністрів України, розміщеним на сайті МЕРТ в понеділок, міністерство пропонує скасувати постанову уряду №854 від 30 червня 1996 року про затвердження правил роздрібної торгівлі алкоголем.
За даними, що містяться в документі на сайті МЕРТ, це дозволить знизити регуляторний тиск на суб’єкти господарювання, а також зменшити фінансові та часові витрати бізнесу на виконання неактуальних вимог.
За інформацією МЕРТ, зокрема, правила необґрунтовано вимагають, щоб працівники, які здійснюють зберігання та продаж алкогольних напоїв, мали професійну освіту або підготовку. Крім того, зараз документи, за якими до торговельної мережі надійшли алкогольні напої, повинні містити реєстраційні номери сертифіката, хоча обов’язкову сертифікацію алкогольних напоїв було скасовано в 2015 році.
Чинні правила також вимагають узгоджувати технологічні, калькуляційні картки на коктейлі з санітарно-епідеміологічною службою, хоча законодавство не вимагає, щоб суб’єктами господарювання отримували вказане узгодження.
За даними МЕРТ, скасування цих правил також скасує обов’язкову наявність у продавця алкоголю роздрукованих правил, які дублюють норми законодавчих актів. Зараз продавець повинен на першу вимогу надавати роздруковані правила споживачам. Відсутність роздруківки є порушенням.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас