День фінансів, 10 грудня: валютні картки monobank, чергова поломка експреса, підвищення тарифів на тепло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 10 грудня: валютні картки monobank, чергова поломка експреса, підвищення тарифів на тепло

1042
Понеділок, 10 грудня. Поки експрес в «Бориспіль» вкотре ламається, наш телеграм-канал @Finance_ukr на всіх парах рухається до нових вершин. Станом на вечір понеділка до нього приєдналося 1500 осіб! Отримуємо багато позитивних відгуків і подяк. Дякуємо вам.
До інших важливих новин:
Курс на електрокари. У листопаді 2018 року в Україні зареєстрували 598 легкових електроавтомобілів. Як пише Укравтопром, це вдвічі більше, ніж у листопаді 2017 року. При цьому 80% таких машин – це авто з пробігом. «Улюбленцем» українців як і раніше залишається Nissan Leaf.
Що ввозимо і вивозимо. Згідно з даними ДФС, експорт товарів з України за січень-листопад зріс на 10% до 43,243 млрд доларів, імпорт – на 16% до 51,772 млрд доларів. Негативне сальдо зовнішньої торгівлі за 11 місяців становить 8,529 млрд доларів. Найбільшу частку в експорті товарів складають продовольчі товари і сільськогосподарська продукція. А в імпорті – машини, обладнання та транспорт.
«Яблучний» Platoon. З метою запропонувати інді-музикантам нову форму поширення створеного ними контенту Apple придбала стартап Platoon. Нагадаємо, розроблений фахівцями стартапу Platoon алгоритм дозволяє знайти перспективного музиканта, щоб залучити його в свою команду. Виконавці ж отримують зручний інструмент для власного просування без величезних фінансових витрат.
Роздача слонів будинків. В Японії запустили нову державну програму, за якою понад 8 мільйонів покинутих будинків будуть продавати за дуже низькими цінами або роздавати безкоштовно за низки умов. Така програма обумовлена, зокрема, демографічною ситуацією.
Страхові внески українців… у Польщі. Приблизно 587 тис. іноземців з понад 170 держав сплачують страхові внески до закладів соціального страхування (ZUS) у Польщі. Найбільшу групу застрахованих іноземців становлять хто б ви думали? Правильно – громадяни України. Друга після громадян України найбільша група іноземців, яка платить страхові внески – це громадяни Білорусі.
До речі, якщо ви отримуєте/переказуєте гроші з-за кордону, вам можуть стати в пригоді валютні картки. Місяць тому один з найпопулярніших сьогодні банків в Україні – monobank саме презентував такі. А ми от взяли і розібралися: на що годяться валютні картки monobank, крім переказів, як їх оформити й у скільки це обійдеться.

Все, що потрібно знати про валютні картки «віртуального» банку 🧐

20 млн євро в Одеський порт. Французька компанія CMA CGM, контейнерний оператор Франції, який входить до Топ-3 контейнерних операторів світу, інвестує в Одеський порт 20 млн євро. Протягом найближчих 5 років завдяки цим інвестиціям планують істотно збільшити вантажопотік.
Підвищення тарифів затвердили. Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, затвердила підвищення тарифів на тепло для населення для 18 виробників теплоенергії. Уряд також переглянув формулу розрахунку ціни для продажу газу за PSO, підвищивши її на 23,5% – до 8,55 тис. грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ і витратами на транспортування і постачання).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас