ЄБРР проведе road show пілотного дорожнього ДПП-проекту на $200 млн для Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР проведе road show пілотного дорожнього ДПП-проекту на $200 млн для Білорусі

Світ
173
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) проведе 16 січня у Лондоні road show пілотного проекту державно-приватного партнерства (ДПП) з реконструкції автодороги М10 на території Білорусі. Вкладення в проект оцінюються в $200 млн, реконструювати належить ділянку протяжністю 85 км.
“Ми 16 січня у Лондоні проведемо road-show (проекту з реконструкції автодороги М10 – ред.), і після цього почнеться формальний конкурс – орієнтовно в I кварталі”, – повідомив агентству “Інтерфакс-Захід” голова представництва ЄБРР в Білорусі Олександр Пивоварський.
Проект реалізується на підставі указу президента Білорусі Олександра Лукашенка, підписаного в кінці листопада 2018 року. Йдеться про реконструкцію та технічне обслуговування ділянки дороги М10 Річиця – Калинковичі. Загальний обсяг капзатрат оцінюється в $200 млн.
Угода між урядом Білорусі та ЄБРР з підготовки інфраструктурного проекту “М10” до реалізації на принципах ДПП була підписана в травні 2016 року. Для відбору партнерів буде проведено міжнародний конкурс за підтримки та супроводу ЄБРР.
О. Пивоварський уточнив, що після проведення презентації пропозиції від потенційних інвесторів надійдуть в уряд Білорусі для подальшого вибору переможця на конкурсній основі. Він розраховує, що білоруська сторона завершить вибір партнерів до кінця 2019 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас