"Простір" і китайська МПС UnionPay International випустять кобейджингові картки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Простір" і китайська МПС UnionPay International випустять кобейджингові картки

Фінтех і Картки
480
Національна платіжна система (НПС) “Український платіжний “Простір” (“Простір”) і найбільша в світі за кількістю емітованих платіжних карток китайська міжнародна платіжна система (МПС) UnionPay International (UPI) уклали договір про емісію кобейджингових (спільних) карток.
Відповідний документ в Пекіні в понеділок підписали голова Національного банку України Яків Смолій та генеральний директор UPI Цай Цзяньбо, повідомляється на сайті НБУ.
“Це перший кобейджинговий проект в історії української національної платіжної системи. Угода не передбачає будь-яких фінансових зобов’язань сторін, а її метою є партнерський розвиток продуктів обох платіжних систем. Емісія кобейджингових карток “Простір” і UnionPay почнеться після досягнення безпосередніх домовленостей із зацікавленими банками-емітентами”, – наголошується в повідомленні.
Завдяки широкій глобальній мережі прийому карток UPI користувачі кобейджинговых карток під брендами “Простір” і UnionPay отримають можливість оплачувати товари і послуги, а також знімати кошти в банкоматах не тільки в Україні, але й в усьому світі.
Цей проект, за його словами, буде сприяти подальшому розвитку та популяризації НПС “Простір”, а також допоможе розширити технологічні можливості карток української системи.
“Ми вважаємо, що підписання договору про емісію кобейджингових карток з UnionPay International є взаємовигідним для обох сторін. Це дозволить китайській платіжній системі швидко запустити в Україні емісію платіжних карток, які працюватимуть у всій платіжній інфраструктурі на території нашої країни, а національній платіжній системі-підтримати функціонал транскордонних операцій”, – зазначив Я. Смолій.
Голова правління China UnionPay Шао Фуцзюнь зі свого боку зазначив, що попит на транскордонні платежі між Україною і Китаєм зростає. “Випуск локальних карток реалізується за допомогою моделі інноваційного співробітництва, яка підтримуватиме двосторонні розрахунки між Китаєм та Україною. UnionPay постійно вдосконалює свої глобальні сервісні можливості. В майбутньому ми підвищимо конкурентні переваги НПС “Простір”, розширимо свої технологічні можливості в Україні й будемо досліджувати інноваційне ділове співробітництво, таке як мобільний платіж UnionPay для надання послуг українцям”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас