НКРЕКП затвердила підвищення тарифів на тепло для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП затвердила підвищення тарифів на тепло для населення

Енергетика
1981
Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, затвердила підвищення тарифів на тепло для населення для 18 виробників теплоенергії.(ТКЕ).
Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні в понеділок.
Кабмін постановою №867 від 19 жовтня цього року продовжив спецобов’язки “Нафтогазу” продавати природний газ для населення, релігійних організацій та виробників теплової енергії до 1 травня 2020 року.
Уряд також переглянув формулу розрахунку ціни для продажу газу за PSO, підвищивши її на 23,5% – до 8,55 тис. грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ і витратами на транспортування і постачання). Питання ціни на газ для населення було ключовим для відновлення фінансування з боку МВФ.
У той же день менеджмент МВФ і Україна досягли угоди про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand by (SBA) на $3,9 млрд, яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року, що завершується в березні 2019 року.
Водночас умовою винесення нової програми stand by на затвердження ради директорів МВФ є перегляд регулятором тарифів на опалення з урахуванням нової ціни на газ з офіційною публікацією цих рішень в “Урядовому кур’єрі”.
Засідання ради директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) з питання співпраці з Україною в рамках програми фінансування stand-by (SBA) призначено на 18 грудня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас