Нацкомфінпослуг має намір в 2019 р. переглянути вимоги до перестрахування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацкомфінпослуг має намір в 2019 р. переглянути вимоги до перестрахування

Казна та Політика
243
Національна комісія з регулювання ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) України має намір в 2019 році змінити регулювання перестрахування ризиків, повідомив агентству глава регулятора Ігор Пашко.
“Наступного року ми хочемо попрацювати в напрямку впорядкування перестрахування. Для нас це буде один із пріоритетних напрямків, оскільки якість перестрахування – це важлива умова забезпечення платоспроможності страховика”, – сказав він.
За словами І.Пашка, по-перше, комісія має намір внести зміни до нормативів страховиків, які набирають чинності з 1 січня 2019 року в частині перестрахування шляхом скорочення частки перестрахування в резервах.
“На сьогоднішній день у нас досить велика частка в резервах представлена ​​правами вимог до перестраховиків. Дозволена межа – до 50% від резервів, без обмеження на одного перестраховика. Однак провівши аналіз, побачили, що багато компаній зловживають цим, а якість страхових компаній, через яких здійснюється перестрахування, іноді залишає бажати кращого. Природно, у нас це викликає стурбованість, і цю величину ми будемо знижувати”, – зазначив він.
Другим напрямом стане перегляд порядку реєстрації договорів перестрахування. Це питання поки що перебуває в стадії обговорення, повідомив глава регулятора.
Крім того, комісія має намір ініціювати внесення змін до постанови Кабінету міністрів № 124 від 4 лютого 2004 року, що стосується вимог до перестрахування.
“Вона досить стара, її потрібно переглянути. Таким чином, ми хочемо підвищити вимоги до перестрахувальників. Одночасно до зовнішніх і внутрішніх. Тобто, з одного боку, ми будемо знижувати максимальну частку прав вимог до перестраховиків у резервах, а з іншого – хочемо підвищити вимоги до них і змінити порядок повідомлення Нацкомфінпослуг про укладення договорів перестрахування з нерезидентами, а також реєстрації договорів перестрахування”, – уточнив І.Пашко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас