Укрсоцбанк відповідальний за допущені порушення, незалежно від власника - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрсоцбанк відповідальний за допущені порушення, незалежно від власника - НБУ

Фондовий ринок
869
ПАТ “Укрсоцбанк” (Київ), як і будь-яка інша банківська установа, є відповідальною за допущені порушення, незалежно від того, хто є його власником, повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” у прес-службі Національного банку України (НБУ).
“Аргументи (щодо неправомірності застосованої санкції – ред.) про те, що операції переведення у готівку були проведені в період, коли банк належав колишньому власнику (UniCredit Group – ред.), не мають під собою підстав, оскільки зміна власника не впливає на відповідальність банку за допущені порушення”, – прокоментували в прес-службі регулятора рішення накласти на Укрсоцбанк штраф.
При цьому Нацбанк нагадує: мова йде про операції зняття коштів, отриманих від юридичних осіб за надання уявних послуг. Знімали готівку фізичні особи, не зареєстровані як підприємці, на підставі документів з ознаками фіктивності або взагалі за відсутності будь-яких підтверджуючих документів з рахунків клієнтів, які, зокрема, належать до соціально вразливих верств населення і не мають можливості володіти або розпоряджатися такими активами, фігурують у кримінальних процесах і т. п.
Як підкреслює НБУ, система фінансового моніторингу Укрсоцбанку була спрямована не на запобігання та протидію таким фінансовим операціям, а на виявлення їх постфактум. Замість того, щоб, наприклад, встановити ліміти для певних категорій клієнтів, які банк вважав би ризиковими, або налаштувати програмне забезпечення на швидке виявлення аналогічних фінансових операцій, банк встановив занижені (у два рази) тарифи на фінансові операції з отримання коштів у готівковій формі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас