Естонія посилює законодавство в галузі регулювання криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія посилює законодавство в галузі регулювання криптовалют

Фінтех і Картки
179
Міністерство фінансів Естонії незабаром внесе поправки до нещодавно ухваленого Закону про боротьбу з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму, які будуть спрямовані і на посилення регулювання індустрії криптовалют. Про це повідомляє Cointelegraph з посиланням на місцеві ЗМІ.
Нова редакція закону набрала чинності цього тижня і, як зазначається, відповідає принципам Четвертої директиви ЄС щодо запобігання відмиванню грошей.
Раніше його положення включали в себе “постачальників послуг у сфері здійснення платежів з використанням альтернативних платіжних механізмів”, проте тепер вони будуть розширені на “постачальників послуг у сфері обміну віртуальних валют” і “постачальників послуг у сфері здійснення платежів із застосуванням віртуальних валют”.
За заявою Служби фінансового нагляду Естонії, криптовалюта і компанії, що пропонують послуги в цій галузі, несуть ризики відмивання грошей, що й стало однією з причин внесення останніх законодавчих ініціатив.
У минулому Естонія планувала запустити державну цифрову валюту Estcoin, проте влітку цього року відмовилася від цих планів після критики з боку глави ЄЦБ Маріо Драгі та інших високопоставлених представників банківського сектора.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас