Суднобудівний завод у Миколаєві продали у 10 разів дешевше за стартову ціну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суднобудівний завод у Миколаєві продали у 10 разів дешевше за стартову ціну

Фондовий ринок
3899
Цілісний майновий комплекс (ЦВК) визнаного банкрутом Миколаївського суднобудівного заводу (НСЗ) Океан був проданий на другому повторному відкритому аукціоні за 122,2 млн грн Торговому дому (ТД) Аннона.
Про це повідомила ліквідатор НСЗ Океан Ірина Сербін.
В ході торгів ціна була знижена з початкової у 1,1 млрд грн до 99 млн грн, після чого двоє учасників, які зареєструвалися і зробили 116 млн грн гарантійного внеску, підняли її до 122,2 млн грн. Зараз проходить оформлення документів.
Торговий дім Аннона належить голові комітету кредиторів Океану, власником і директором якого є Ігор Волошин, племінник колишнього начальника Миколаївського морського торгового порту Василя Капацини.
Згідно з визначенням суду від червня 2016 року про затвердження реєстру кредиторів Океану на загальну суму 1,7 млрд грн, були визнані зобов’язання заводу перед ТД Аннона 30,6 млн грн 4-ї черги і 4,1 млн грн 6-ї черги. Потім в червні ТД Аннона став правонаступником Укррічфлоту за боргом Океану на 34,8 млн грн, а у середині серпня комітет кредиторів обрав ТД Аннона главою комітету кредиторів.
З реєстру судових рішень також відомо, що у кінці лютого 2018 року Комітет кредиторів зобов’язав ліквідатора підписати з Волошиним договір про захист, охорону і забезпечення в належному стані ЦВК НСЗ Океан.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас