День фінансів, 3 грудня: зростання прожиткового мінімуму і пенсій, спрощення для банків від НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 3 грудня: зростання прожиткового мінімуму і пенсій, спрощення для банків від НБУ

611
Понеділок, 3 грудня: На початку останнього місяця року українців очікують такі нововведення:
Зріс прожитковий мінімум. З 1 грудня 2018 року відбулась індексація соціальних виплат в Україні. Попереднє підвищення було 1 липня 2018 року. На скільки зріс прожитковий мінімум, читайте тут.
Збільшилася мінімальна пенсія. Таке підвищення було закладено в держбюджеті на 2019 рік. Раніше повідомлялося, що виплати зростуть на 12-17%. Це підвищення стосуватиметься майже 10 млн пенсіонерів.
Новини від НБУ:
Затверджено Стратегію виявлення і реагування на системні ризики в фінсекторі. Нацбанк затвердив Стратегію макропруденційної політики, в якій визначив порядок виявлення накопичення системних ризиків у фінансовому секторі і реагування у разі їх реалізації. Стратегія визначає шість проміжних цілей.
Вплив воєнного стану на стабільність банківської системи. Про це повідомила перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова, запевнивши, що стан банківської системи наразі є стабільним, введення воєнного стану в країні не вплинуло на її роботу.
Активна видача кредитів деякими банками: НБУ коментує. Регулятор спостерігає за активними операціями валютного кредитування деякими банками з вітчизняним капіталом. За словами директора департаменту фінансової стабільності НБУ В.Ваврищука, Нацбанк має намір реагувати на ситуацію, приділяючи особливу увагу якості валютного портфеля..
До речі, Finance.ua може допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті для цього працює спеціальний сервіс.
Спрощення банкам процедури отримання екстреної підтримки ліквідності. Нацбанк скасував вимогу про надання банком фінансової моделі розвитку та звіту про оцінку вартості майнових прав за кредитами юросіб на етапі укладення генеральної угоди, також відстрочено вимогу про надання звіту про оцінку нерухомого майна до моменту виникнення потреби в кредиті, про інші нововведення читайте тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас