Портфель факторингу в ПУМБ перевищив позначку в 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Портфель факторингу в ПУМБ перевищив позначку в 1 млрд грн

Особисті фінанси
59
Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) збільшив портфель факторингу більш ніж у 2 рази.
Так, станом на 30 листопада 2018 року портфель факторингу ПУМБ склав більш ніж 1 млрд грн, що на 60% перевищило розмір портфеля на початок поточного року. З такими показниками ПУМБ займає лідируючі позиції серед українських банків, а його частка на ринку становить понад 25%.
Факторинг — це зручний фінансовий інструмент для компаній, які працюють з підприємствами на умовах відстрочки платежу. Цей інструмент можна застосовувати до поставок не лише товарів, але й послуг (транспортних, ремонтних, охоронних, клінінгових та інших).
Для оформлення послуги факторингу достатньо надати мінімальний пакет документів – контракт з дебітором та бухгалтерські документи, що підтверджують поставку товару або надання послуг. Факторингове фінансування не вимагає заставного забезпечення та гарантує оперативне надання коштів у термін до 5 робочих днів з моменту подачі заявки на оформлення. Крім цього, ПУМБ надає можливість працювати з е-факторингом через електронну платформу банку або з використанням інших електронних платформ акредитованих партнерів банку.
Сьогодні кількість клієнтів сегменту МСБ, що працюють з факторингом від ПУМБ, складає 47% в загальному портфелі факторингу та налічує понад тисячу компаній. Даний продукт дозволяє компаніям МСБ не лише отримати фінансування оборотних коштів за досить низькою вартістю (не вище вартості кредитування), але і заручитися підтримкою банку у відносинах з покупцем: отримати певну гарантію оплати за контрактом, який переданий на факторинг, а також безкоштовну послугу адміністрування дебіторської заборгованості та хеджування валютних ризиків, оскільки грошові кошти від банку клієнт отримує практично відразу та не чекає закінчення терміну відстрочки за контрактом.
За матеріалами:
ПУМБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас