Unilever купує операції GSK з випуску здорових продуктів харчування в Індії та Бангладеш — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Unilever купує операції GSK з випуску здорових продуктів харчування в Індії та Бангладеш

Фондовий ринок
195
Англо-голландський концерн Unilever купує портфель активів з випуску продуктів здорового харчування GlaxoSmithKline (GSK) в Індії, Бангладеш і ще 20 країнах, переважно азійських.
Угода передбачає три етапи, йдеться в прес-релізі Unilever.
По-перше, індійський підрозділ Unilever – Hindustan Unilever Ltd (HUL) – буде об’єднано з GSK Consumer Healthcare India (GSK CH India).
По-друге, Unilever придбає 82% акцій GSK Bangladesh Limited (GSK Bangladesh), по-третє, купить операції GSK ще в 20 країнах, а також права на їх інтелектуальну власність.
Unilever заплатить за активи в цілому 3,3 млрд євро – в цю суму входять як грошові кошти, так і акції Hindustan Unilever Ltd, що належить їй.
“Угода узгоджується зі стратегією збільшення присутності Unilever в сфері здорових продуктів харчування, а також на швидко зростаючих ринках, що розвиваються”, – йдеться в повідомленні Unilever.
Продукти харчування й напої здорового харчування, що випускаються GSK, є лідерами в цій категорії в Індії. Найвідоміші бренди – Horlicks і Boost, на які припадає основна частина обороту цього бізнесу. Horlicks, солодове молоко, позиціонується як добавка для дитячого харчування, продається в Індії з 30-х років минулого століття.
В Unilever розраховують, що угода дозволить домогтися суттєвої економії на витратах, зокрема, за рахунок підвищення ефективності ланцюжка поставок, а також оптимізації мережі розповсюдження продукції.
Угода, як очікується, буде закрита протягом 12 місяців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас