Воєнний стан не вплинув на стабільність банківської системи – Рожкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Воєнний стан не вплинув на стабільність банківської системи – Рожкова

Валюта
256
Стан банківської системи сьогодні є стабільним, введення воєнного стану в країні не вплинуло на роботу банківської системи.
Про це запевнила перший заступник голови Національного банку України (НБУ) Катерина Рожкова під час брифінгу в Києві в понеділок.
“Відтоки по банківській системі відсутні. У мене поки що відсутні дані за п’ятницю (30 листопада – ред.), але обсяг строкових депозитів не змінився в цілому по банківській системі, якщо порівнювати стан за тиждень до введення воєнного стану і останні дані, які ми бачили на ранок п’ятниці”, – сказала вона.
К. Рожкова уточнила, що ліквідність банківської системи наразі коливається між 72-75 млрд грн. Звернення банків за підтримкою ліквідності відсутні.
“Коливання, які ми бачили, – це були коливання поточних залишків. Але для них характерні коливання, які абсолютно не пов’язані з панічними настроями”, – підкреслила перший заступник голови НБУ.
Відносно інформаційного поля, за даними К. Рожкової, в перші два дні після введення воєнного стану дійсно колл-центри банків працювали більш інтенсивно, оскільки надходило дуже багато питань від населення. Разом з тим на сьогоднішній день ситуація стабілізувалася, додала вона.
Перший заступник голови НБУ зазначила, що перші дні після введення воєнного стану також спостерігалася підвищена чутливість населення до ситуації на валютному ринку, особливо в тих областях, які вказані в законі Верховної Ради. Тим не менш, на сьогодні ситуація стабілізувалася, зазначила К. Рожкова.

Довідка finance.ua

  • Президент 26 листопада підписав указ “Про введення воєнного стану в Україні” №393/2018, яким вводиться воєнний стан на 30 діб – з 14.00 26 листопада до 14.00 26 грудня 2018 року. Цього ж дня Верховна Рада затвердила закон, що вводить в дію указ Президента.
  • Згідно з нормативними актами, воєнний стан введено областях, що межують з Росією і Придністров’ям: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській і Херсонській, Донецькій і Запорізькій областях і внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас