VW візьме участь у створенні найбільшої мережі зарядних станцій у Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

VW візьме участь у створенні найбільшої мережі зарядних станцій у Великобританії

Енергетика
287
Німецька автомобільна корпорація Volkswagen і британська роздрібна мережа Tesco об’єднали свої зусилля, щоб розгорнути найбільшу публічну зарядну мережу для електромобілів (EV) у Великобританії.
Інвестиції в проект оцінюються в «не один мільйон фунтів стерлінгів», передає телеканал CNBC.
Обидві фірми оголосили 30 листопада, що протягом наступних трьох років вони встановлять близько 2,5 тис. зарядних пристроїв на парковках поблизу приблизно 600 магазинів Tesco по всьому Об’єднаному Королівству.
Член правління Volkswagen U.K. Майк Орфорд повідомив CNBC по телефону, що його компанія має намір заохочувати британців до купівлі електричних транспортних засобів, усуваючи занепокоєння про те, де і коли можна зарядити свій електромобіль.
«Люди, які живуть в багатоквартирних будинках і захочуть придбати EV, не зможуть заряджати його у себе вдома, оскільки їм доводиться паркуватися на вулиці. Але якщо вони скажуть: “ОК, я буду двічі на тиждень заїжджати в магазини Tesco”, тоді їхня ідея виявиться життєздатною», – сказав Орфорд.
У США в 2018 р. вже зареєстровано понад 120 тис. нових «альтернативних автомобілів», що на 22% більше, ніж за той же період минулого року. Про це свідчать дані Товариства автовиробників і трейдерів (SMMT).
На найбільших торговельних майданчиках Tesco електромобілисти зможуть вибирати між безкоштовною зарядкою на пристроях потужністю 7 кВт або скористатися платною послугою на швидких зарядних станціях потужністю 50 кВт. При цьому зовсім не обов’язково бути клієнтом торговельної мережі Tesco, повідомив Орфорд.
«Це трохи схоже на підключення мобільного телефону: більшість з нас не чекає, коли батарея розрядиться, – сказав глава Volkswagen U.K. – Власники електромобілів можуть поставити свій транспортний засіб на підзарядку навіть на ті 10 хв., які вони витратять на купівлю пінти молока».
Витрати на розгортання мережі обидві компанії розділили між собою. Конкретні суми не називаються, але повідомляється, що мова йде про багатомільйонні інвестиції.
За матеріалами: enkorr
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас