Німеччина боротиметься з податковим шахрайством за допомогою блокчейну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина боротиметься з податковим шахрайством за допомогою блокчейну

Фінтех і Картки
411
У 2017 році в Євросоюзі розкрили найбільшу схему ухилення від податків CumEx, від якої найбільше постраждала Німеччина.
Тепер німецьке міністерство економіки і енергетики збирається впровадити в роботу фіскальних служб блокчейн, щоб позбавити шахраїв можливості робити афери з податками.
У Берліні задумалися над впровадженням блокчейну через схеми CumEx – найбільшої податкової афери в історії Євросоюзу.
Цією схемою користувалися топ-менеджери і німецькі трейдери, які тимчасово передавали своїм співучасникам акції великих компаній, щоб податківці вважали, що у цінних паперів два власника. Потім проводив «трансферт» банк оформляв одержувачу фіктивне підтвердження, що податки на дивіденди сплачено. Після цього одержувач подавав «підтвердження» податківцям, вимагаючи компенсувати суми нібито сплачених податків.
За допомогою цієї схеми шахраї отримали більше € 55 млрд євро в 11 країнах, включаючи Францію, Іспанію, Італію, Нідерланди, Данію, Бельгію, Австрію, Фінляндію, Норвегію і Швейцарію.
Однак більше половини заявленої шкоди (€ 31,8 млрд) зазнала Німеччина. Тепер влада країни вважає, що технологія розподіленого реєстру допоможе відстежувати реальних власників акцій.
Збирати податки за допомогою блокчейна раніше вирішили в Китаї. Корпорація Tencent обіцяє, що в країні не залишиться жодної людини, що не заплатив податки.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас