День фінансів, 27 листопада: про воєнний стан, виведення валюти, перше пільгове розмитнення "єврономера" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 27 листопада: про воєнний стан, виведення валюти, перше пільгове розмитнення "єврономера"

1549
Вівторок, 27 листопада. Вчора ВР затвердила указ Президента про воєнний стан, тому сьогодні і Кабмін, і МЕРТ, і навіть Приватбанк розповідали, як працюватимуть в цей час.
Турчинов про воєнний стан: Сьогодні секретар Ради безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що воєнний стан в Україні запроваджено з 14.00 26 листопада. На сайті парламенту у додатку до указу Президента зазначається, що глава держави ухвалив “запровадити в Україні воєнний стан з 14 години 00 хвилин 26 листопада 2018 року строком на 30 діб до 14 годин 00 хвилин 26 грудня 2018 року”.
Гройсман про воєнний стан: “Я не бачу жодних підстав для економічної кризи, більше того – ми маємо всі можливості забезпечити стабільність, але найважливіше – консолідація наших зусиль.”
Мінекономрозвитку про воєнний стан: “Укази Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» не накладають обмежень на економічну діяльність на всій території України. Суб’єкти господарювання та громадяни можуть здійснювати економічні операції у звичайному режимі.”
ПриватБанк про воєнний стан: “Банк забезпечує безперебійне проведення платежів, інкасації та поповнення банкоматних і термінальних мереж. Запровадження воєнного стану ніяк не вплинуло на роботу банку”.
Окрім новин про воєнний стан:
Нові правила оплати за світло. З 1 січня 2019 року закінчується дія договорів про користування електричною енергією, які укладені з обленерго. Тому необхідно укласти два нові договори. Перший: про надання послуг з розподілу електричної енергії споживачу з оператором системи розподілу. Другий: про постачання електричної енергії споживачу з обраним електропостачальником.
Розмитнено перше авто на “єврономерах”. Чернівецька митниця оформила перше авто на «єврономерах» за пільговими умовами. Громадянин розмитнив Renault Laguna 2004 року випуску та сплатив до державного бюджету понад 49,3 тис. грн . А через три місяці митне оформлення цієї Renault Laguna коштувало б резиденту 83,8 тис. грн.
Як рахувати і купувати валюту для виведення з України. НБУ пояснює, що розмір виведених дивідендів визначається в національній валюті і лише після цього перераховується в іноземну. Тобто, саме сума дивідендів у гривнях є базою для їх сплати, а не еквівалент, зазначений у відповідному рішенні емітента суми в іноземній валюті.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас