У Росії визнали, що економіка потрапила в "застійну яму" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії визнали, що економіка потрапила в "застійну яму"

Світ
1513
Російська економіка потрапила в “серйозну застійну яму” вперше з повоєнних років. Про це заявив голова Рахункової палати Росії Олексій Кудрін, пише Сегодня.
“Взагалі, я хочу сказати, що після Другої світової війни у нас немає такого довгого періоду в історії Росії, щоб ми жили понад 10 років з темпом зростання 1%. Ми, загалом, потрапили в серйозну таку застійну яму, серйозну” , – сказав Кудрін.
Кудрін нагадав, що уряд РФ недавно знизив прогноз у поточному році з 2,1% до 1,8, але “буде ще нижче”.
“При тому, що ціна за нафту збільшилася вдвічі, тобто приріст ціни на нафту, який завжди був драйвером нашої економіки, вже навіть не зупиняє подальшого зниження темпів зростання”, – сказав голова російської Рахункової палати.
Нагадаємо, раніше в листопаді-2018 голова центрбанку Росії Ельвіра Набіуліна зазначила, що в 2019 році Росію може чекати різке погіршення фінансової ситуації. Зокрема, вартість нафти може знизитися до 35 доларів за барель, а санкції проти РФ можуть посилитися, що призведе до відтоку капіталу з країни. При такому сценарії економіку Росії очікує рецесія і “короткочасний сплеск інфляції до двозначних значень”, а також необхідність посилення кредитно-грошової політики.
Також повідомлялося, що з Росії стрімко “спливає” капітал. Як відзначили в Центробанку РФ, така ситуація зумовлена “приблизно в рівній пропорції операціями банків з погашення зовнішніх зобов’язань і інших секторів з придбання фінансових активів за кордоном”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас