Concorde Capital спрогнозував курс гривні на кінець 2018 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Concorde Capital спрогнозував курс гривні на кінець 2018

Валюта
4367
Інвестиційна компанія Concorde Capital прогнозує курс гривні 29,5 UAH/USD на кінець 2018 року.
Про це повідомила аналітик компанії Євгенія Ахтирко.
За її словами, введення воєнного стану збільшує невизначеність, а посилення невизначеності в Україні традиційно призводить до знецінення гривні.
“Вчора на міжбанку курс підріс зовсім незначно. Тим більше НБУ зіграв на випередження і в терміновому порядку скликав голів найбільших українських банків з метою обговорити ситуацію і закликати учасників ринку докласти максимум зусиль до безперебійної роботи банківського сектора в нових умовах. Водночас готівковий курс в обмінних пунктах очікувано відреагував більш різко, відображаючи зростання панічних настроїв серед населення. Швидше за все, помірне зростання курсу продовжиться до кінця року (29,5 UAH/USD)”, – сказала вона.
При цьому крім невизначеності, пов’язаної з воєнним станом, будуть і інші фундаментальні фактори, що сприяють ослабленню національної валюти.
“У вересні-жовтні різко збільшився дефіцит рахунку поточних операцій платіжного балансу України. І ми очікуємо, що зростання дефіциту поточного рахунку продовжиться в листопаді-грудні. Така ситуація рано чи пізно повинна призвести до девальвації національної валюти”, – підсумувала експерт.
Concorde Capital прогнозує, що введення воєнного стану в ряді областей України може трохи відстрочити рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) про виділення нового кредитного траншу
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас