АМКУ запропонує КМУ переглянути нормативно-правове регулювання Єдиної бази даних звітів про оцінку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ запропонує КМУ переглянути нормативно-правове регулювання Єдиної бази даних звітів про оцінку

Казна та Політика
140
Антимонопольний комітет України (АМКУ) запропонує Кабінету міністрів переглянути нормативно-правові акти, що регулюють питання створення, функціонування і впровадження Єдиної бази даних звітів, повідомила прес-служба відомства.
Відповідні пропозиції АМКУ схвалив 22 листопада 2018 року.
“Враховуючи мету, з якою було запроваджено функціонування Єдиної бази, а саме – забезпечення контролю за правильністю визначення оціночної вартості майна, чинні на сьогодні нормативно-правові акти потребують перегляду”, – йдеться в повідомленні прес-служби.
Згідно з повідомленням, після прийняття змін до Податкового кодексу і наказів Фонду держмайна (ФДМ) України було створено новий ринок, учасниками якого стали електронні майданчики, які забезпечують внесення інформації про оцінку до Єдиної бази. Вартість їхніх послуг не регулюється державою.
“У діях авторизованих на сьогодні чотирьох електронних майданчиків проглядаються ознаки схожих дій, в тому числі пов’язаних зі встановленням однакових цін на послуги, питання обґрунтованості яких залишається відкритим”, – зазначає АМКУ.
Як повідомлялося, в кінці липня АМКУ почав перевірку ФДМ щодо дотримання ним вимог законодавства про захист економічної конкуренції під час створення, впровадження та функціонування єдиної бази звітів про оцінку та підключення до неї електронних майданчиків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас