В Америці запрацював стартап з доставки продуктів безпілотними авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Америці запрацював стартап з доставки продуктів безпілотними авто

Технології&Авто
2357
На початку осені в штаті Каліфорнія (США) був запущений проект AutoX з доставки продуктів харчування безпілотними автомобілями.
Схема замовлення дуже проста — покупець обирає необхідні продукти через додаток, вказує адресу доставки та зручний час. Так само покупець може запросити виїзд машини без попереднього замовлення і визначитися з покупками вже після приїзду машини (набір продуктів, доступний до замовлення, зазначено у додатку).
Особливість цього стартапу полягає в тому, що, на відміну від аналогічних проектів, система AutoX не покладається на лазерні датчики LIDAR або інші дорогі датчики, які використовуються в подібних проектах, приміром, у Waymo і Uber. Замість цього AutoX використовує передовий штучний інтелект, щоб «бачити» через камери, встановлені на автомобілі, і відповідно керувати автомобілем. Камери, які використовують прототипи AutoX, були придбані в звичайному магазині за $50.
Засновник проекту Янксіонга Ксіао стверджує: «Це лише перший крок до нашої мети — демократизації автономії. Він покликаний показати всі можливості нашої інноваційної ШІ-технології. Ми вважаємо, що самокеровані автомобілі докорінно змінять повсякденне життя людей на краще».
Компанія-розробник планує надавати свою технологію, майже як операційну систему, яку потім можуть приймати автомобільні компанії, налаштовувати під свої потреби і використовувати як основу для своїх автономних систем.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас