JD.com запустила першу станцію доставки з використанням роботів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JD.com запустила першу станцію доставки з використанням роботів

Технології&Авто
1092
Китайський інтернет-ритейлер JD.com Inc. запустив в місті Чанша першу станцію доставки, на якій використовуються роботи.
На цій станції площею 600 кв. м працюють 20 роботів-кур’єрів. Вони обслуговують споживачів, які перебувають в радіусі 5 км.
Щодня роботи можуть здійснити до 2 тис. доставок, повідомив директор автопілотного центру JD.com Лю Сяндун.
Всі роботи оснащені функцією автопілота і можуть рухатися зі швидкістю 15-20 км на годину. Кожен з них являє собою вантажну машину, що рухається, з 22 слотами для посилок. Він впізнає споживачів за допомогою технології розпізнавання облич або паролів.
Компанія має намір розвивати використання роботів-кур’єрів і в інших китайських містах, включаючи Пекін.
Раніше в цьому році JD.com заявила, що вона співпрацює з китайською робототехнологічною компанією Siasun в здійсненні проекту розробки роботів для логістики і підвищення рівня автоматизації всіх ланок роботи – від прийому замовлень до виконання доставки. Проект дозволить протягом найближчих п’яти років модернізувати 800 логістичних центрів по всій країні за допомогою технологій штучного інтелекту.
“Ми маємо намір створити інтелектуальну систему, яка буде функціонувати на складах, транспортних засобах для доставки, на дистриб’юторських станціях, а також при обслуговуванні споживачів. В майбутньому кур’єрам-людям достатньо буде сидіти в офісах і стежити за машинами, які виконують замість них різні завдання”, – сказав засновник компанії JD.com Лю Цяндун.

Довідка finance.ua:

  • JD.com є другим за величиною інтернет-ритейлером в Китаї після Alibaba Group Holding.
  • Фірма була заснована в 1998 році як магазин дисків, в 2004 році компанія відкрила онлайн-магазин.
  • Компанія активно інвестує в розвиток бізнесу в сфері прямих онлайн-продажів, аналогічного до моделі Amazon.com, а також у створення власної логістичної мережі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас