У США створили прототип літака, який літає без будь-яких рухомих частин (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США створили прототип літака, який літає без будь-яких рухомих частин (відео)

Технології&Авто
748
Дослідники з Массачусетського технологічного інституту розробили літак, здатний літати без будь-яких рухомих механічних частин.
Незвичайний апарат піднімається в повітря з використанням електроаеродинамічного рушія, в якому використовується пара електродів, щоб штовхати іони і створювати іонний вітер.
Це явище відоме з 1960-х років. Компанія Apple навіть подумувала про те, щоб використовувати його для охолодження ноутбуків ще в 2012 році, але це вперше, коли подібне явище використовували для руху літака.
Простіше кажучи, цей “літак” – це модель вагою всього 2,45 кілограма. Масштабування його до розмірів комерційних літаків дасть йому безліч переваг у сферах безпеки, шуму, технічного обслуговування та екології порівняно з традиційними літаками, але при цьому виникають величезні проблеми. Справа в тому, що подібному апарату потрібна батарея на 40 000 вольт. Це створює величезні проблеми з вагою.
Дослідники вважають, що замість того, щоб використовувати іонні двигуни для управління пасажирським літаком, технологія може використовуватися для управління безпілотними літальними апаратами.
Перший демонстраційний політ тривав всього 12 секунд. За цей час літак подолав 55 метрів і витратив 900 ватт електрики.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас