Парубій підписав закони щодо авто з європейською реєстрацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парубій підписав закони щодо авто з європейською реєстрацією

Казна та Політика
5681
Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про внесення змін до Податкового кодексу України, які передбачають зниження акцизу на легкові автомобілі, а також закон про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів, зареєстрованих в інших державах.
В історії законопроекту №8487 про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів на сайті Верховної Ради вказано, що 22 листопада документ з підписом спікера парламенту спрямований на підпис президенту.
Аналогічну інформацію розміщено і в історії законопроекту №8488 про внесення змін до Митного кодексу та деяких інших законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України.
Законопроект №8487, зокрема, передбачає базові ставки акцизного податку на рівні EUR50 для авто на бензинових двигунах з об’ємом до 3 тис. см куб., для автомобілів з великим об’ємом двигуна – EUR100. Для автомобілів на дизельних двигунах до 3,5 тис. куб. см – EUR75 і EUR150 – для авто на потужніших двигунах. При цьому розмір акцизу буде дорівнювати базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна і коефіцієнт віку.
Крім того, 8 листопада Верховна Рада підтримала в другому читанні законопроект №8488 про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів, зареєстрованих в інших державах, з техніко-юридичними поправками.
Документ, зокрема, передбачає зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо встановлення адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом, за яким числяться порушення термінів його тимчасового ввезення або переміщення в режимі транзиту, а також який було використано для підприємницької діяльності. Документ також містить зміни до закону про Нацполіцію, які містять норми про зупинку автомобіля з іноземними номерами.
До речі, якщо ви стали власником авто на «єврономерах», тому що не любите переплачувати – обирайте спеціальні кредитні картки для автомобілістів прямо у нас на порталі. Картки дозволяють отримувати кешбек і додаткові знижки на АЗС.

Обрати картку для себе 🚗

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас