Заробітчани з України втрачають інтерес до Польщі - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заробітчани з України втрачають інтерес до Польщі - ЗМІ

Світ
2701
Спочатку в Польщі справи йшли дуже добре. Вона приваблювала інвесторів, а Євросоюз, без сумнівів, бачив у ній сильного гравця, який представляє певну частину Європейського континенту. Проблема в тому, що для підтримки такої хорошої тенденції потрібно старатися. А з цим завжди проблеми. В певний момент у Варшаві з подивом дізналися, що її починають обходити значні і престижні інвестиції. Натомість їх отримали Чехія, Словаччина або Угорщина.
Про це пише Rzeczpospolita.
І хоч Польща і намагається зваблювати, інші роблять це ефективніше. І ніхто вже не звертає уваги на старі польські заслуги. З власної ж вини країна втратила роль учасника ЄС, який представляв свій регіон на політичній передовій. І відновити цей статус буде дуже тяжко.
“А тепер ми можемо ще й постраждати від видовищного падіння в стараннях у залученні незамінних для нашої економіки працівників з інших країн, зокрема з України. Якось так сталося, що Польща стала для них країною першочергового вибору. Тим часом виявилося, що на них накинули оком не тільки Німеччина, яка лібералізує ринок праці, але і недооцінені до цього часу Чехія і Словаччина. Більше того, вони намагаються залучити заробітчан, вводячи реальні спрощення формальностей, яких наші роботодавці досі не можуть дочекатися», – пише видання.
Незважаючи на всі прохання про спрощення процедур для українців, ситуація в Польщі не змінилася. Варшава “стоїть на місці там, де інші країни діють”. Рекрутингові компанії кажуть прямо про те, що Польща перестала бути лідером відкритості для працівників з України. І якщо нічого не зміниться, вона може стати тим, хто найбільше програє в регіоні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас