Хакери виставили на продаж дані кредиток клієнтів British Airways — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери виставили на продаж дані кредиток клієнтів British Airways

Кримінал
253
Хакери виставили на продаж в інтернеті викрадені ними дані банківських карток 244 тис. клієнтів авіакомпанії British Airways.
Про це повідомила в середу газета Daily Mail з посиланням на компанію в галузі кібербезпеки Flashpoint.
Експерти Flashpoint виявили, що хакери виставили на продаж у тіньовому сегменті інтернету викрадені дані банківських карток клієнтів British Airways за ціною від £6,94 ($9) до £38,58 ($50) за одну картку.
За оцінкою експертів компанії, продаж цих даних мігпринести хакерському угрупованню до £ 9,4 млн ($12,19 млн). У Flashpoint вважають, що кібератаку вчинило хакерське угруповання Magecart, яке, за твердженням Daily Mail, нібито має російське походження.
British Airways у вересні інформувала, що в результаті хакерської атаки дані карток сотень тисяч пасажирів виявилися доступними зловмисникам.
Жертвами хакерів могли стати всі, хто бронював квитки або оплачував інші послуги на сайті або через додаток авіакомпанії в період з 21 серпня по 5 вересня цього року.
Спочатку British Airways побоювалася, що були викрадені дані кредитних карток 380 тис. клієнтів. Однак за підсумками проведеного авіакомпанією розслідування з’ясувалося, що хакерам вдалося отримати доступ до даних 244 тис. карток.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас