В Ірані страчено "султана монет", звинуваченого у "підриві" економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Ірані страчено "султана монет", звинуваченого у "підриві" економіки

Світ
1005
Дві людини, звинувачені владою Ірану в махінаціях з іноземною валютою і золотими монетами, були страчені через повішення в середу, пише газета Financial Times.
Вахід Мазлумін, прозваний “султаном монет”, і його спільник Мохаммад Газемі були засуджені Ісламським революційним судом до смертної кари в жовтні за “підрив економічної, валютної та монетарної систем” за допомогою “незаконних угод і контрабанди іноземних валют і золотих монет у великому обсязі”.
Згідно з даними іранського держінформагентства Fars, В. Мазлумін, який не мав дозволу на торгівлю золотом або іноземною валютою, створив найбільшу в країні нелегальну мережу, що займалася спекуляціями цими активами. За вказівкою В. Мазлуміна, його команда скуповувала золоті монети з метою їх подальшого продажу за завищеними цінами, в результаті чого він зібрав близько 2 тонн золотих монет.
В. Мазлумін був заарештований раніше в цьому році поряд з ще десятком осіб після того, як курс іранського ріалу почав різко падати у зв’язку з очікуваннями введення нового раунду санкцій США щодо країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас