У Швеції розумні робовантажівки підключать до 5G (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швеції розумні робовантажівки підключать до 5G (відео)

Технології&Авто
278
Миттєва передача даних за допомогою 5G — те, що треба для створення по-справжньому безпечного безпілотного автомобіля. У компанії Einride, чиї робовантажівки вже виконують комерційні замовлення, пов’язують з п’ятим поколінням зв’язку розвиток чистого транспорту на всій планеті.
Виробник робовантажівок Einride, компанія Ericsson і лідер ринку стільникового зв’язку Швеції Telia об’єдналися, щоб впровадити 5G в безпілотні авто. Фура без водія T-pod з можливістю підключення до п’ятого покоління зв’язку буде їздити по підприємству DB Schenker в шведському Єнчепінгу.
«Ці випробування є віхою в переході на інтелектуальну транспортну систему, яка буде безпечною, економічною і стійкою. Автономні, повністю електричні вантажівки на дорогах загального користування вже не мрія — це відбувається прямо зараз», — пояснює виконавчий директор DB Schenker Евальд Кайзер.
T-pod з підключенням до 5G і розвинена інфраструктура можуть замінити близько 60% існуючого сьогодні транспорту. У Einride сподіваються, що їх робота зробить істотний внесок у збереження навколишнього середовища завдяки скороченню шкідливих викидів в атмосферу.
Високошвидкісний зв’язок обіцяє прискорити розвиток не тільки автономного транспорту, а й інших галузей, відзначають в Telia.
Робовантажівки вже починають курсувати загальними дорогами. Наприклад, а США на траси вийшли машини китайського стартапу TuSimple. А по Японії колесять підключені фури, які повинні в майбутньому вирішити проблему дефіциту далекобійників.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас