Для перевезення скрапленого природного газу в Європі будуть використовуватися космічні технології — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для перевезення скрапленого природного газу в Європі будуть використовуватися космічні технології

Світ
773
ABS, OceanFinance і Scorpius Space Launch Company (SSLC) об’єдналися в консорціум SPACE TECH4SEA, який повинен адаптувати космічні технології для зберігання і транспортування скрапленого природного газу (LNG) по морю.
Часткове фінансування проекту в розмірі €1 млн ($1,13 млн) здійснить Європейська комісія.
Першочергове завдання консорціуму — розробка легких і безпечних LNG-резервуарів на базі наявних космічних технологій. В першу чергу такі технології націлені на використання на морському транспорті, призначеному для перевезень вантажу і пасажирів на невеликі відстані.
«При використанні наявної технології зберігання LNG вартість палива може значно зрости. Ми прагнемо розробити ємності на базі новітніх технологій, що добре зарекомендували себе в інших галузях. Ми прагнемо до того, щоб навчитися безпечно застосовувати їх у морській галузі”, – сказав віце-президент ABS з глобальних газових рішень Патрік Янссен.
Проект SPACE TECH4SEA адаптує композитні резервуари SSLC PRESSURMAXX для морських застосувань. При цьому буде використаний досвід більш ніж 200 клієнтів, включаючи NASA.
Технологія композитного вуглеводневого волокна дозволяє створювати надлегкі компактні резервуари, які розширять діапазон використання зрідженого природного газу в морській галузі.
Відзначається, що нова технологія дозволить зменшити вагу композитних резервуарів на 80% в порівнянні з існуючими LNG-баками аналогічної ємності. Крім того, композитні баки не схильні до корозії і перенесуть космічні стандарти безпеки в морську галузь.
За матеріалами: enkorr
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас