Qualcomm зобов'язали ліцензувати технології — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Qualcomm зобов'язали ліцензувати технології

Фондовий ринок
309
Американський виробник мікропроцесорів Qualcomm повинен буде ліцензувати деякі свої технології конкурентам, включаючи Intel.
Таке попереднє рішення винесла суддя окружного суду США по північному округу штату Каліфорнія Люсі Кох (Lucy Koh).
Згідно з її вердиктом, Qualcomm повинна буде надати конкуруючим компаніям ліцензії на використання своїх патентів, пов’язаних з так званими модемними чіпами, які застосовуються для підключення смартфонів до стільникових мереж.
Ухвалу винесено за позовом, який Федеральна комісія з торгівлі США (FTC) подала проти Qualcomm в 2017 році. Тоді регулятор заявляв, що Qualcomm користується своїм домінуючим становищем на ринку модемних чіпів, щоб нав’язувати виробникам мобільних телефонів обтяжливі умови поставок і ліцензування своєї продукції і послаблювати конкурентів.
З метою змусити партнерів виплачувати завищені ліцензійні відрахування Qualcomm загрожувала відмовою в поставках мікрочіпів.
У FTC заявляли, що патенти Qualcomm поширюються на основоположні для галузі технології, які широко використовуються, а значить, ліцензії на них повинні надаватися на справедливих, розумних і недискримінаційних умовах.
Крім того, Qualcomm звинувачується у відмові видачі ліцензії на використання деяких патентів, що належать до основоположних, конкуруючих чіпмейкерів, а також в укладенні з Apple ексклюзивних угод.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас