Рада схвалила ратифікацію угоди про транш Євросоюзу в 1 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада схвалила ратифікацію угоди про транш Євросоюзу в 1 млрд євро

Казна та Політика
343
Верховна рада Україна схвалила за основу і в цілому проект закону № 0203 про ратифікацію кредитної угоди між Україною та Європейським союзом про залучення кредиту в розмірі 1 млрд євро.
За документ проголосували 242 нардепи.
Ухвалення парламентом відповідного закону затвердить кредитну угоду, загальний обсяг якої становить 1 млрд євро. На сайті Ради зазначається, що Президент визначив закон №0203 як невідкладний.
Таким чином, реалізація меморандуму про взаєморозуміння та кредитної угоди дозволить Україні залучити на умовах строковості та платності додаткові фінансові ресурси ЄС в сумі до 1 мільярда євро для їх подальшого направлення до держбюджету, що в майбутньому потребуватиме додаткових витрат з держбюджету для відповідного обслуговування і погашення залученого кредиту.
“З урахуванням умов позики в рамках попередніх трьох програм макрофінансової допомоги ЄС, процентна ставка позики на 10-15 років прогнозується як прийнятна (до 2% річних), проте точний її розмір стане відомим лише під час виходу Європейської комісії, яка має найвищий кредитний рейтинг (ААА), на зовнішній ринок позик для отримання коштів, будуть перераховуватися Україні за тією ж процентною ставкою”, – підкреслюється в пояснювальній записці.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас