В Україні скоро запрацює електронний кабінет забудовника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні скоро запрацює електронний кабінет забудовника

Нерухомість
663
Віце-прем’єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко анонсував введення в Україні е-кабінету забудовника для максимального усунення чиновників від дозвільних процедур.
Про це повідомляється на сайті Мінрегіону.
“Дозвільні процедури в будівництві мають бути максимально прозорими і простими. А ДАБІ (Державна архітектурно-будівельна інспекція – ред.) повинна стати відкритою та ефективною структурою. Тому сьогодні першочергове завдання для ДАБІ – відпрацювати разом з бізнесом нову концепцію роботи через введення електронного кабінету забудовника з підключенням всіх необхідних реєстрів. Створення нового сервісу максимально усуне чиновника від дозвільних процедур”, – зазначив Зубко.
За його словами, якісне реформування будівельної галузі потребує прийняття необхідної законодавчої бази. Наразі в парламенті є 3 важливі законопроекти, які необхідно прийняти якомога швидше. Це N 7266-1, яким вносяться зміни до Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності” щодо передачі, припинення або тимчасового зупинення повноважень органів державного архітектурно-будівельного контролю; №7085 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері містобудування”; №6403, який забезпечить ОТГ єдиною документацією щодо просторового планування.

Інвестувати в нерухомість в Україні

“Ми вже почали спільну роботу з прокуратурою і генеральним прокурором щодо зловживань на місцях! Вже є значні результати в кадрових питаннях. І ми будемо продовжувати цю роботу”, – зазначив віце-прем’єр.
Він нагадав, що з реформою децентралізації вже 100 громад отримали повноваження держархбудконтролю. Але водночас міста обласного значення, такі як Полтава, Хмельницький та Запоріжжя, досі саботують ці функції.
“Це свідчить про те, що ці міста не просто не хочуть брати на себе повноваження, а про їх небажання брати на себе відповідальність. В черговий раз наголошую, система держархбудконтролю та нагляду в Україні має працювати прозоро і відкрито як для бізнесу, так і для простих громадян”, – зазначив Зубко.
Як відомо, в щорічному рейтингу Світового банку Doing Business-2019 Україна посіла 71 сходинку. За показником “Отримання дозволів на будівництво” – 30 місце.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас