Розробили метод, що дозволяє відстежувати присутність людей в приміщенні за допомогою сигналів Wi-Fi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розробили метод, що дозволяє відстежувати присутність людей в приміщенні за допомогою сигналів Wi-Fi

Технології&Авто
1306
Вчені з Чиказького університету розробили метод, що дозволяє за допомогою пристроїв з підтримкою Wi – Fi, що знаходяться в приміщенні, і розташованому назовні приймача відстежувати присутність людей всередині кімнати. Описана розробниками атака передбачає використання для “підсвічування” роутерів, розумних колонок та інших пристроїв, розташованих стаціонарно всередині будинку.
Як повідомляється, запропонований інженерами метод складається з двох етапів: локалізації джерел сигналу (якщо розташування джерел не відоме, то розрахувати відображення сигналів Wi-Fi від цілі складно) і спостереження.
З метою спростити процес збирання інформації про джерела сигналу дослідники створили додаток для смартфону, який одночасно записує потужність сигналу для кожного Wi-Fi пристрою в приміщенні, а також переміщення смартфону на основі даних акселерометра. Таким чином, атакувальнику досить просто походити повз приміщення з включеним додатком для збирання потрібної кількості даних.
Після цього смартфон необхідно розмістити нерухомо біля приміщення. Оскільки тепер програмі відомі статичні положення передавачів всередині приміщень і приймача зовні, за зміною сигналів через їх відбиття від людини вона може розрахувати дані про її рухи.
Розробники провели кілька експериментів для перевірки методу, що проводилися в 11 різних приміщеннях з використанням безлічі пристроїв різних типів, у тому числі розумних колонок і камер, роутерів, смартфонів та інших. Випробування показали, що ефективність методу сильно залежить від кількості пристроїв Wi-Fi, що працюють як випромінювачі.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас