СБ наполіг на варіанті Мінфіну щодо запровадження податку на виведений капітал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ наполіг на варіанті Мінфіну щодо запровадження податку на виведений капітал

Казна та Політика
605
Світовий банк (CБ) підтримує запропоновану Міністерством фінансів України модель введення податку на виведений капітал (ПнВК) для малого та середнього бізнесу (МСБ).
Про це повідомила директор СБ з питань України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен.
“А повну імплементацію законопроекту відкласти до того часу, коли буде сприятлива фіскальна ситуація”, – сказала вона в ході засідання комітету з питань податкової і митної політики, вказавши, що, за розрахунками СБ можливі бюджетні втрати складуть 1,5% ВВП.
За словами Кахконен, запропонована Мінфіном альтернатива із заміни податку на прибуток податком на виведений капітал для компаній з обсягом доходів до 200 млн грн – це спосіб скоротити бюджетні втрати.
У свою чергу Мінфін підкреслює, що щоб уникнути загрози фіскальної стабільності необхідне введення ПнВК для МСБ з річним обсягом доходу до 200 млн грн і використання компенсатора у вигляді умовної сплати авансом ПнВК в розмірі 50% від суми податкових зобов’язань з податку на прибуток за 2018 рік тільки для цієї групи платників податків.
“У цьому випадку 95% від усієї кількості юридичних осіб перейдуть на сплату ПнВК і отримають переваги від цього податку. Платниками податків податку на прибуток залишаються близько 4,5 тис. компаній з річним обсягом доходу понад 200 млн грн, які задекларували 85% загальної суми податку на прибуток”, – вказує міністерство в релізі.
При цьому Мінфін зазначає, що така модель обговорювалася з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і була узгоджена як можлива.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас