У парламентському комітеті дали рекомендації щодо автомобілів на єврономерах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У парламентському комітеті дали рекомендації щодо автомобілів на єврономерах

Технології&Авто
2313
Комітет з питань податкової та митної політики Верховної Ради рекомендував народним депутатам прийняти в другому читанні законопроект №8487 про зниження акцизного податку з автомобілів.
Відповідне рішення підтримали 15 з 18 присутніх депутатів.
Водночас комітет рекомендував народним депутатам прийняти в першому читанні законопроект №8488 про посилення контролю над переміщенням і використанням авто, зареєстрованих в інших державах. “За” проголосували 16 народних депутатів.
Законопроект №8487, зокрема, передбачає базові ставки акцизного податку на рівні €50 для авто з бензиновими двигунами з об’ємом до 3 тис. куб. см, для автомобілів з більшим об’ємом двигуна – €100. Для автомобілів з дизельними двигунами до 3,5 тис. куб. см – €75 і €150 – для авто з потужнішим двигуном.
При цьому розмір акцизу буде дорівнювати базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна та коефіцієнт віку.
“Ми також вирішили, що пропишемо окрему норму, що всі кошти від надходжень від митних платежів при розмитненні авто, які були ввезені з 2015 року до дня набрання чинності закону, будуть спрямовані до Пенсійного фонду”, – зазначила голова комітету Ніна Южаніна.
Южаніна також озвучила низку ідей, які профільний комітет підтримав після внесення народними депутатами, зазначає профільне видання Auto24. Зокрема, вона запропонувала затвердити пропозиції щодо встановлення строків щодо пільгового розмитнення автомобілів, які були ввезені в Україну. Тобто окрім ставок акцизу, які затверджені в першому читанні, пропонується надати пільговий коефіцієнт 0,5 для автомобілів, які будуть розмитнені протягом 30 днів після вступу Закону у силу. Ті ж авто, які будуть розмитнені в наступні 60 днів, будуть розмитнені з коефіцієнтом 0,65. Окрім того, всі сплачені податки за розмитнення “євроблях”, які були ввезені до прийняття Закону, мають надійти в Пенсійний фонд України.
Щодо пільгового ввезення електромобілів, то з цього питання було внесено понад 40 поправок. Вони будуть винесені на обговорення в сесійний зал парламенту.
Законопроекти мають бути розглянуті в другому читанні і в цілому у четвер, 8 листопада 2018 року, в сесійній залі Верховної Ради України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас