Фізособам дозволили відкривати рахунки в банках дистанційно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фізособам дозволили відкривати рахунки в банках дистанційно

Кредит&Депозит
2149
Національний банк надав фізичним особам можливість отримувати дистанційно не лише адміністративні, а й банківські послуги (наприклад, відкриття рахунку).
Про це йдеться в повідомленні НБУ.
Наразі з цією метою запроваджується механізм віддаленої ідентифікації клієнтів банків через Систему BankID Національного банку.
Цей механізм передбачає, що вперше ідентифікація фізичної особи повинна проводитися в його присутності одним з банків-учасників системи, і вже після цього ця фізична особа зможе замовляти сервіси та послуги на сайті будь-якої компанії або банку, підключених до Системи BankID НБУ.
Ідентифікація буде проводитися дистанційно на рівні банків, в яких фізособа обслуговується (bank-to-bank).
Це, наприклад, дасть можливість клієнтам банків дистанційно відкривати рахунки без необхідності відвідувати відділення банку.
При цьому для надання банківських послуг неодмінними умовами є вимоги фінансового моніторингу.
Відповідальність за належне здійснення ідентифікації та вивчення клієнта у відповідності з міжнародними стандартами та законодавством України покладається як на банк, який здійснив ідентифікацію, так і на банк, який використовує інформацію, отриману за допомогою засобів Системи BankID.
Крім того, Національний банк удосконалив порядок погодження відповідальних за здійснення фінансового моніторингу працівників банків.
Постанова №116 набирає чинності з 5 листопада 2018 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас