«Укренерго» планує запустити пілотний проект з будівництва енергетичного сховища — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укренерго» планує запустити пілотний проект з будівництва енергетичного сховища

Енергетика
653
«Укренерго» розглядає можливість реалізації пілотного проекту з будівництва енергетичного сховища на 200 МВт. Його завданням є випробування методів балансування сонячних і вітрових електростанцій, кількість яких в ОЕС України стрімко зростає.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
Зокрема, розглядається три варіанти будівництва енергетичного сховища. Перший – з розташуванням в одному місці, другий – в декількох місцях з поділом на 4-5 частин, третій – з децентралізованим розташуванням декількох десятків блоків з малою потужністю.
Останній варіант може передбачати розміщення сховища уздовж центральних автотранспортних магістралей (Київ-Львів-держкордон, Київ-Харків, Київ-Дніпро, Київ-Одеса-держкордон) паралельно зі створенням мережі зарядних станцій для електромобілів.
Представники французької компанії RTE поінформували про зацікавленість у проекті з будівництва енергосховища в Україні та своє бачення цієї співпраці. Також було проаналізовано можливості для залучення французьких постачальників та інвесторів. Обговорювався перебіг досліджень, необхідних для прийняття остаточного рішення щодо форми участі RTE в проекті.
Сторони також обговорили перспективи залучення французьких фахівців до проведення додаткових розрахунків, необхідних для організації заходів з балансування великої кількості сонячних і вітрових електростанцій в ОЕС України, моделювання режимів роботи енергосистеми, розрахунків для будівництва нових балансуючих потужностей. Французька сторона запропонувала включити реалізацію цих досліджень до дорожньої карти співпраці.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас