У Молдові хочуть запровадити страхову відповідальність за затримані рейси і втрачений багаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Молдові хочуть запровадити страхову відповідальність за затримані рейси і втрачений багаж

Світ
120
Парламент Молдови у першому читанні схвалив законопроект про мінімальні страхові вимоги в разі завдання шкоди пасажирам, багажу, вантажам і поштовим відправленням.
Про це повідомляє сайт парламенту Молдови.
Законопроект встановлює режим цивільної відповідальності авіаперевізників у Молдові за шкоду, завдану пасажирам, багажу, товарам, поштовим відправленням і третім особам, а також мінімальний ліміт страхових сум для покриття цивільної відповідальності.
Розраховувати суми компенсацій авіакомпанії будуть за курсом спеціальних прав запозичень (1 СПЗ = 23,7 лея).
Розмір мінімального страхування цивільної відповідальності перед пасажирами в разі смерті або тілесних ушкоджень, отриманих в аварії, складе 250 тисяч спеціальних прав запозичення (5,9 млн леїв або 9,7 млн гривень).
Якщо пасажир постраждав через затримку рейсу, обсяг мінімального страхування цивільної відповідальності складе 4 тисячі 694 СПЗ (111 тисяч леїв або 182 тисячі гривень).
За пошкодження чи втрату багажу – 1 тисячу 131 СПЗ (27 тисяч леїв або 44 тисячі гривень). За кілограм товару – 19 СПЗ (450 леїв або 740 гривень).
Якщо в результаті аварії пасажири загинули, авіаперевізник виплачуватиме компенсації сім’ям.
Причини встановлення таких високих сум відповідальності за затримку рейсі не уточнюються. Автор законопроекту, уряд Молдови, декларує, що хоче запровадити в Молдові дію регламента ЄС 785/2004 про страхування цивільної відповідальності перевізників, але цей документ не містить згадок про страхування на випадок затримки рейсів.
За порушення мінімальних страхових вимог Орган цивільної авіації Молдови зможе анулювати авторизацію авіакомпанії або дозвіл на виконання польотів. Закон поширюється щодо всіх авіаперевізників і операторів повітряних суден, які літають в повітряному просторі Молдови.
Вимоги не торкнуться літаків військових, митних або поліцейських служб, парапланів і моторних дельтапланів.
Проект закону парламент ще повинен ухвалити в остаточному читанні.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас