Порошенко доручив розробити план заходів для боротьби з нелегальними АЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко доручив розробити план заходів для боротьби з нелегальними АЗС

Казна та Політика
372
Президент України Петро Порошенко доручив виконуючому обов’язки голови Державної фіскальної служби (ДФС) Олександру Власову та голові комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніні Южаніній оперативно розробити план заходів для боротьби з нелегальними автозаправними станціями (АЗС).
Про це повідомив агентству Інтерфакс-Україна учасник зустрічі президента з представниками бізнес-асоціацій.
Відповідні доручення глава держави озвучив під час неофіційної частини зустрічі.
За словами співрозмовника агентства, Порошенко висловив гостре занепокоєння цим питанням, оскільки власники нелегальних АЗС останнім часом часто включаються в політичну діяльність, і зобов’язав надати йому план дій протягом тижня.
ДФС запідозрила 18 столичних АЗС в нелегальній торгівлі пальним і звернулася до суду з проханням заарештувати ці заправки.
Наразі в Україні з порушеннями працює щонайменше 1,5 тис. заправок, а обсяг реалізації пального через нелегальні пункти, що працюють без дозвільної документації, становить близько 40 тис. тонн на місяць (близько 500 тис. тонн на рік). В результаті чого державний і місцеві бюджети в 2018 році недоотримають близько 10 млрд грн. Нелегальні АЗС працюють без оформлення документів на земельну ділянку, офіційного працевлаштування працівників і з порушенням правил безпеки, водночас поріг входу в цей “бізнес” – надзвичайно низький.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас