Мінекономрозвитку відстрочило вимоги до маркування товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономрозвитку відстрочило вимоги до маркування товарів

Казна та Політика
392
Вимоги до маркування харчової продукції, кормів для тварин, ветеринарних препаратів, пестицидів одиницями Si буде відстрочено на 2 роки.
Про це повідомляє прес-служба Європейської Бізнес Асоціації, посилаючись на відповідний наказ Мінекономрозвитку.
Так, у 2015 році був ухвалений наказ, згідно з яким в першу чергу потрібно вказувати одиниці виміру латиницею, а вже в дужках – українською мовою (наприклад, метр, кілограм і т. д.).
Зазначена позиція Мінекономрозвитку супроводжувалася аргументами щодо зобов’язань, взятих на себе Україною, та необхідністю виконання рекомендацій Міжнародної організації законодавчої метрології.
Експерти ЄБА під час низки зустрічей з Мінекономрозвитку та органами контролю звертали увагу на те, що сьогодні більшість громадян України володіють, як правило, державною мовою (наприклад, літні люди). Тому запровадження вимоги щодо зазначення одиниць виміру літерами латинського чи грецького алфавіту недоцільно з точки зору виробників харчових продуктів.
Додатковим обтяженням для виробників була необхідність зміни упаковки, що призведе до значних фінансових витрат і залучення додаткових ресурсів, які не є обґрунтованими з точки зору захисту здоров’я та інтересів споживачів. Так, тільки для одного гравця ринку необґрунтовані витрати можуть становити кілька мільйонів гривень.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас