НБУ прогнозує зниження інфляції до 5% до кінця 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ прогнозує зниження інфляції до 5% до кінця 2020 року

Казна та Політика
400
Національний банк прогнозує, що інфляція увійде в межі цільового діапазону в І кварталі 2020 року і досягне середньострокової цілі 5,0% в кінці 2020 року.
Про це говориться а “Інфляційному звіті” НБУ за жовтень 2018 року.
“Головним чинником такого уповільнення інфляції будуть жорсткі монетарні умови, які склалися в результаті низки попередніх підвищень облікової ставки”, – йдеться в документі.
Як відзначили в НБУ, розширення споживчого попиту, високі темпи зростання заробітних плат, нещодавнє стрімке зростання цін на нафту – всі ці фактори будуть відображатися на споживчій інфляції і в наступному році. В результаті інфляція буде залишатися на рівні, що перевищує цільовий діапазон довше, ніж очікувалося раніше.
“Якщо в липні Національний банк прогнозував входження інфляції в цільовий діапазон (5% +/- 1.п.) в кінці 2019 року, то зараз очікується, що на кінець наступного року інфляція знизиться до 6,3%”, – наголошується в документі.
Також зростання цін стримуватимуть зважена фіскальна політика через необхідність погашення значних обсягів державного боргу та поліпшення інфляційних і курсових очікувань. На останніх має сприятливо позначитися прогрес у співпраці з офіційними кредиторами, зокрема через початок нової програми з МВФ, яка діятиме і наступного року, додали в НБУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас