Голова "Укрпошти" пояснив, як зробити доставку пенсії безкоштовною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова "Укрпошти" пояснив, як зробити доставку пенсії безкоштовною

Казна та Політика
3489
Директор “Укрпошти” розповів, як можна зробити доставку пенсії безкоштовною і скоротити витрати Пенсійного фонду на доставку пенсій.
За словами генерального директора Ігора Смілянського, скоротити витрати на доставку пенсій до нуля за п’ять років можливо, якщо Верховна Рада ухвалить законопроект №6601 (був зареєстрований 21 червня 2017 року).
“Цей законопроект може надати оператору поштового зв’язку право надавати фінансові послуги. Співпраця з приватними компаніями також могла б прискорити цей процес”, – зазначив Смілянський.
Раніше повідомлялося, що НБУ був проти надання Укрпошті банківських послуг без відповідної ліцензії. В документі пропонувалося уповноважити ПАТ “Укрпошта” надавати послуги з обслуговування поштових рахунків і, відповідно, здійснювати емісію електронних платіжних засобів.
Крім того, проектом закону пропонувалося надати компанії право нарівні з банками відкривати і вести кореспондентські рахунки в НБУ, інших банках країни і за її межами.
Нагадаємо, 18 жовтня депутати ухвалили новий метод підвищення пенсій. На це знадобиться близько 20 млрд грн. За бюджетом, що ухвалила Верховна Рада, прожитковий мінімум наступного року зросте з 1853 до 2011 грн.

Мої fiнанси:

Мінімальна пенсія з початку 2019-го становитиме 1497 грн.
Під кінець 2019 року – вже 1624 грн.
Військові пенсіонери з 1 січня 2019 року отримають надбавку до своїх пенсій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас