Як Україна і Білорусь планують співпрацювати в машинобудуванні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як Україна і Білорусь планують співпрацювати в машинобудуванні

Казна та Політика
557
Контракти з українськими партнерами уклали Мінський тракторний завод, Білоруський автомобільний завод, Мінський моторний завод “Могильовліфтмаш” та інші підприємства. Були підписані також дилерські договори.
У січні-серпні 2018 року експорт підприємств Мінпрому Білорусі в Україну склав $265,5 млн (+30% рік до року). Серед основних експортерів — МТЗ, БелАЗ, “Атлант”, “Гомсельмаш”, “БЗТДіА”, БАТЕ, “Могильовліфтмаш”, Мінський моторний завод.
Президент Білорусі Олександр Лукашенко серед перспективних сфер співпраці між країнами також назвав машинобудування.
“Білорусь готова поділитися з Україною своїм досвідом в інфраструктурній модернізації — в удосконаленні комунального господарства, оновлення парку пасажирської та спеціальної техніки, дорожньому будівництві — у всіх тих сферах, яких потребує Україна”, — запропонував Лукашенко.
За його словами, білоруська сторона готова до тісної кооперації з українським гірничо-металургійним комплексом. Зокрема, мова йде про кар’єрну техніку БелАЗ.
У торгово-економічні зв’язки між двома країнами залучено значну кількість суб’єктів господарювання. У Білорусі налічується близько 300 спільних компаній з українським капіталом. В Україні діє приблизно 100 підприємств з білоруською участю.
“Загальний обсяг інвестицій, вкладених у проекти, які реалізуються нашою країною на території Білорусі та України, в 2017 році перевищив $1,2 млрд”, — констатував глава Білорусі. За його словами, тільки за минулий рік в Україні на спільних складальних виробництвах випущено понад 2 тис. тракторів, 90 комбайнів і 500 ліфтів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас