Господарський суд ухвалив рішення на користь Міненерговугілля у спорі з "Укренерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Господарський суд ухвалив рішення на користь Міненерговугілля у спорі з "Укренерго"

Фондовий ринок
223
Господарський суд Києва скасував своє рішення про введення заходів щодо забезпечення позову ДП НЕК “Укренерго”, яким держпідприємство оскаржує рішення Комісії з реорганізації НЕК з унітарного підприємства в акціонерне товариство.
Про це повідомив директор з юридичного забезпечення “Укренерго” Максим Юрков.
Рішення про забезпечення позову полягало в забороні комісії здійснювати будь-які дії з управління “Укренерго” на момент судового розгляду. Таким чином, Господарський суд Києва задовольнив клопотання Міністерства енергетики та вугільної промисловості, яке раніше делегувало Комісії повноваження з управління поточною діяльністю оператора енергосистеми.
“Суддя, який ухвалював рішення про забезпечення позову, його ж сьогодні скасував. Ми подаємо апеляцію”, – уточнив Юрков.
Він зазначив, що судовий розгляд держкомпанії з Міненерговугілля з приводу дій Комісії триває.
“Наступне засідання відбудеться 22 жовтня. Ми вважаємо, що рішення Комісії про передачу їй повноважень з управління держпідприємством є незаконним, і вона не має повноважень з управління “Укренерго”. Міненерговугілля намагається узурпувати свої повноваження з управління підприємством”, – сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас