Мінінфраструктури запропонувало віднести до універсальних поштових послуг посилки до 2 кг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури запропонувало віднести до універсальних поштових послуг посилки до 2 кг

Казна та Політика
593
Міністерство інфраструктури України розробило текст законопроекту, який вносить зміни в закон про «Про поштовий зв’язок», зокрема, пропонуючи віднести до універсальних поштових послуг пересилання поштових відправлень вагою до 2 кг, в тому числі, що реєструються і з оголошеною цінністю, і посилок вагою до 10 кг.
Як йдеться у законопроекті, до універсальних послуг поштового зв’язку (УППЗ) пропонується віднести послуги з пересилання: поштових відправлень вагою до 2 кг; посилок вагою до 10 кг; секограм вагою до 7 кг; а також тих, що реєструються, і з оголошеною цінністю поштових відправлень.
Наразі до УППЗ належать послуги з пересилання: поштових карток, листів, бандеролей, секограм – простих і рекомендованих (до 7 кг), а також посилок без оголошеної цінності масою до 10 кг.
Згідно з запропонованими змінами, УППЗ пропонується дозволити надавати операторам поштового зв’язку, які будуть призначені в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади з цінами (тарифами), встановленими національним регулятором. Для забезпечення надання УППЗ на всій території України або в окремих її адміністративно-територіальних одиницях призначається один або кілька операторів поштового зв’язку.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас