Банківський сектор України за 9 міс. збільшив чистий прибуток в 7,8 разу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківський сектор України за 9 міс. збільшив чистий прибуток в 7,8 разу

Кредит&Депозит
379
Банківський сектор України за підсумками діяльності у січні-вересні 2018 року отримав 10,9 млрд грн чистого прибутку, що в 7,8 разу більше, ніж за аналогічний період 2017 року, відповідні дані наведені на оприлюдненому на сайті Національного банку України (НБУ) у жовтневому “Огляді банківського сектору”.
НБУ уточнює, що чистий прибуток банків за липень-вересень 2018 року склав 2,7 млрд грн, тоді як в аналогічному періоді 2017 року – 3,3 млрд грн.
Операційні доходи за січень-вересень зросли на 20,3%, в першу чергу через прирост чистих процентних і комісійних доходів. Разом з тим зросли і витрати – на 24,5%. Операційний прибуток банків до формування резервів зріс на 13,5%.
Згідно з оглядом, банки в третьому кварталі продовжували інтенсивне кредитування населення: за квартал чисті гривневі кредити фізичним особам зросли на 10,6% рівномірно за всіма групами банків. У річному вимірі гривневі кредити населенню зросли на 38%.
Кредитування бізнесу сезонно прискорилося (на 8,3% за квартал) переважно в банках з іноземним капіталом і держбанках.
Завдяки пожвавленню кредитування в третьому кварталі частка непрацюючих кредитів у банківській системі скоротилася на 1,4 процентного пункту (п. п.) – до 54,3%.
Депозитні сертифікати скоротилися на 2,8 п. п., до найнижчого з 2014 року рівня – 2,1%.
У липні-вересні зросли майже всі складові пасивів банків, у тому числі кошти міжнародних фінансових організацій та міжбанківські зобов’язання, а також кошти Національного банку (через отримання трьома банками кредитів рефінансування строком більше ніж на 30 днів).
Щодо депозитів, драйвером зростання виступили валютні депозити як населення, так і бізнесу. Обсяг гривневих вкладів населення незначно скоротився, а бізнесу – залишився на рівні попереднього кварталу.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції за кредитами в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. За його допомогою можна швидко і комфортно обрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Помічник з кредитів 💰

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас