Кредити, які не працюють, і суди, що заважають: як вирішити проблему із заборгованістю - експерти (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредити, які не працюють, і суди, що заважають: як вирішити проблему із заборгованістю - експерти (відео)

Кредит&Депозит
401
Великі обсяги проблемної заборгованості попередніх років, які сьогодні перевищують 50%, залишаються основною перешкодою відновлення кредитування в Україні.
У цьому переконані учасники круглого столу “Кредитування та суди”, який відбувся у незалежній асоціації банків України. Про це йдеться в ефірі програми Фінансовий тиждень.
Фінансисти та фахові юристи констатують, тисячі прикладів неповернення кредитів та винесення неправомірних судових рішень збільшують вартість поточних запозичень.
Експерти переконані, єдиним вирішенням проблеми має стати діалог між всіма сторонами процесу, можливою ланкою якого може бути новий закон про банкрутство, ухвалений парламентом.
“Ми зацікавлені, щоб наші клієнти ставали заможнішими, щоб вони мали з чим до нас приходити. Немає такого, щоб банк хотів би виграти за рахунок клієнта, бо він втрачає клієнта в майбутньому”, – коментує ситуацію голова ради Незалежної асоціації банків України Роман Шпек.
“Діалог між позичальниками і банками має бути налагоджений, але кожна сторона має мати базу, з якою вона приходить. Прийнятий нещодавно закон про банкрутство – це одна з можливостей налагодження діалогу на прикладі власників валютної іпотеки”, – додає партнер юридичної фірми Asters Андрій Пожидаєв.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас