Honda разом з MIT розробляє ШІ, призначений для навчання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Honda разом з MIT розробляє ШІ, призначений для навчання

Технології&Авто
118
Honda об’єднується з трьома університетами для створення штучного інтелекту Curious Minded Machine, який повинен «навчитися самостійно вчитися».
У проекті, крім Honda, бере участь Вашингтонський університет, Університет Пенсільванії і Массачусетський технологічний інститут. Інженери протягом трьох років мають намір створити систему, яка зможе навчатися безперервно, подібно людині. І постараються створити інструмент, який буде відповідати за цікавість штучного інтелекту.
«Наша кінцева мета — створити новий тип машин, які можуть зацікавитися навчанням і знаннями, а також будуть здатні взаємодіяти зі світом і іншими машинами. Ми хочемо створити робота, який буде відчувати цікавість, розуміти потреби людей і вирішувати складні соціальні завдання», – говорить Соши Іба, голова проекту.
Наприклад, Curious Minded Machine зможе спостерігати людські взаємодії і завдання, а потім публікувати більш ефективні способи вирішення проблем.
Кожен з учасників проекту буде вирішувати свою проблему. Вашингтонський університет займеться створенням математичної моделі цікавості для штучного інтелекту. В основу моделі вчені покладуть процеси, які відчувають діти при навчанні.
Команда MIT буде відповідальна за створення системи, відповідальної за прогнозування різних подій і наслідків, а також за обробку інформації. Інженери з Університету Пенсільванії імітуватимуть біологічне навчання штучного інтелекту.
Honda буде керувати цим дослідницьким проектом, а також фінансувати його. При цьому поки що не відомо, як будуть використовуватися ці дані, однак, за даними видання, код нейромережі буде викладений в кінці його створення у відкритому доступі.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас