Ринок відновлених смартфонів зростає швидше, ніж ринок нових — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок відновлених смартфонів зростає швидше, ніж ринок нових

Фондовий ринок
1078
Згідно з дослідженням аналітичної компанії Counterpoint Research, глобальний ринок відновлених смартфонів зростає більш швидкими темпами, ніж сегмент нових пристроїв.
У другому кварталі 2018 року він збільшився на 10% порівняно з аналогічним періодом минулого року, в той час як продажі нових апаратів за ті ж три місяці скоротилися на 1%.
Ключовим фактором, що визначає зростання популярності старих смартфонів, є їх нижча ціна. Крім того, на вторинний ринок техніки все охочіше виходять великі ритейлери і оператори.
Купівля електроніки, що була в експлуатації, у таких продавців мінімізує імовірні ризики, пов’язані з придбанням нового товару. На тлі цієї тенденції роздрібні торгові мережі активно розвивають сервіси типу «trade-in», коли покупець здає свій старий смартфон в обмін на знижку на новий.
Найбільшим у світі ринком відновлених смартфонів є Китай, а найбільше зростання в цьому сегменті у другому кварталі 2018 року продемонструвала Індія (+ 41%).
Примітно, що продажі смартфонів на вторинному ринку на тлі падіння на первинному збільшуються не тільки в країнах, що розвиваються. У США, наприклад, у другій чверті року відновлених смартфонів реалізували приблизно на 18% більше, ніж роком раніше, у той час як продажі нових просіли більш ніж на 20%.
Найпопулярнішим брендом вживаних смартфонів є Apple iPhone. Цьому сприяють відразу кілька факторів.
По-перше, iPhone менше за багато інших марок втрачають в ціні; по-друге, споживачів приваблює спадкоємність дизайну моделей різних поколінь; по-третє, навіть ненові «яблучні смартфони» отримують всі останні оновлення iOS і підтримують сучасні програми.
Таким чином, продукції Apple і Samsung належить понад третину ринку відновлених смартфонів, говориться в звіті Counterpoint Research.
Хочете купити новий телефон, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе обрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги щодо кредитних продуктів і пропонуємо найкращі варіанти:

Порівняти і замовити кредит

За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас