У Раді розповіли, скільки звернень отримали від громадян з початку року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді розповіли, скільки звернень отримали від громадян з початку року

Казна та Політика
320
У січні-вересні 2018 року до Верховної Ради України надійшло 84,7 тис. (+1,9 тис.) звернень.
Про це повідомляє інформаційне управління апарату Ради.
Зазначено, що з цих звернень комітети ВР та спеціальна контрольна комісія парламенту з питань приватизації опрацювали 9,9 тис. листів, депутатські фракції та групи розглянули 5,8 тис. (+2038) пропозицій, заяв та скарг громадян.
“До керівництва парламенту звернулися 1,7 тис. осіб, з них до голови Верховної Ради України Парубія А. В. – 817 (+43) осіб”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що структурні підрозділи Ради розглянули майже 69 тисяч звернень громадян.
“За дев’ять місяців поточного року у зверненнях громадян до Верховної Ради України було порушено майже 139 тис. питань, з яких 47,3 тис. – це питання забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, реалізації прав і свобод громадян, запобігання дискримінації. З їх числа 36% – скарги на дії співробітників правоохоронних органів, слідчих, органів дізнання, зволікання із слідством, 23% – скарги на дії працівників прокуратури, 10% – скарги на судові рішення і вироки, тяганину в судах і дії суддів”, – сказано в повідомленні.
Також зазначено, що за звітний період в Раду надійшло 16,8 тис. звернень з питань соціальної політики, соціального захисту населення.
За статистичними даними, 21% з них становили прохання про надання матеріальної допомоги для задоволення нагальних потреб громадян та звернення громадян з питань призначення, перерахунку, виплати трудової, соціальної пенсій, 17% – пропозиції про зміни у соціальне законодавство.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас