Єна зміцнюється до долара та інших валют на тлі обвалу світових фондових ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єна зміцнюється до долара та інших валют на тлі обвалу світових фондових ринків

Валюта
262
Курс єни підвищується до більшості світових валют в четвер, оскільки інвестори звертають свою увагу на активи “тихої гавані” на тлі падіння світових фондових індексів.
Євро торгується до 9:17 кч в районі $1,1414 проти $1,1392 на закриття минулої сесії.
Вартість єдиної європейської валюти перебуває до зазначеного часу в районі 127,85 єн в порівнянні з 127,88 єни в попередній робочий день. Курс долара становить 112,01 єни проти 112,26 єни в середу.
Індикатор WSJ Dollar, що відстежує динаміку курсу долара щодо 16 основних світових валют, зменшився на 0,16%.
Фондові індекси США в середу впали на 2,4-4,4%, тоді як зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону в четвер знижується більш ніж на 2% і торгується в “ведмежому” тренді, що означає падіння більш ніж на 20% з попереднього піку.
“Слабкість ринків акцій схиляє інвесторів на користь менш ризикових активів, що позитивно впливає на курс єни, – зазначила аналітик Sony Financial Holdings Куміко Ісікава. – З урахуванням накопичених у інвесторів “коротких” позицій по єні, подальше погіршення ситуації на фондових ринках ще сильніше підвищить курс єни”.
Також валютні трейдери оцінюють опублікований напередодні макроекономічний огляд по США, так звану “бежеву книгу” (Beige Book).
Як показав цей документ, ділова активність в американській економіці продовжила збільшуватися в цілому помірними (moderate) або стриманими (modest) темпами у вересні – на початку жовтня 2018 року. При цьому побоювання з приводу проблем у світовій торгівлі і брак кваліфікованих кадрів як і раніше чинять тиск на корпоративний сектор США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас